2021. december 16., csütörtök

Tejfölös-gombás rostélyos

 

Tejfölös-gombás rostélyos

Hozzávalók:

  • 4 szelet 150 g-os rostélyosszelet
  • 0,5 dl étolaj
  • 20 g liszt
  • 50 g vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 100 g gomba
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl
  • só, őrölt bors

A rostélyosszeleteket kiveregetjük, széleit bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk és a felhevített olajban mindkét oldalát megsütjük. Az olajból kivéve lábasba tesszük. A visszamaradó olajban a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, felengedjük vízzel (kb. 1 dl), sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fehérbort, és az egészet a húsra öntve lefedjük, és lassú forralással majdnem puhára pároljuk. Amíg a hús készül, megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, zsiradékban lepirítjuk, sózzuk a gombát. Elkészítjük a habarást, a gombás húst besűrítjük, átforraljuk, és tálaláskor tejföllel és a finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítve sós burgonyával, párolt rizzsel vagy burgonyakrokettel tálaljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése