2022. július 29., péntek

babfasirt

 

BABFASÍRT

 

Hozzávalók:

50 dkg főtt bab (lehet konzerv is),

2 tojás,

15 dkg zabpehelyliszt (vagy sima liszt),

1 vöröshagyma,

4 gerezd fokhagyma,

fél kávéskanál őrölt kömény,

2 csipetnyi őrölt bors,

2 kávéskanál só,

1 kávéskanál őrölt pirospaprika,

negyed kávéskanál sütőpor.

A kisütéshez étolaj.

Elkészítés:

A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, majd a babhoz adjuk, és aprítógépben a tojással és a fűszerekkel együtt masszává keverjük. (Ne turmixoljuk finomra, maradjon darabos!) Hozzákeverjük a sütőporral összeszitált lisztet. 

Olajat forrósítunk, és a babos masszából két kanállal fasírtokat szaggatunk bele. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük őket.

Tálalásnál salátát vagy valamilyen hagyományos köretet kínálunk hozzá, de adhatjuk főzelékfeltétnek is.

 

p1390160-dd.jpg

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése