BURGONYAFASÍRT
SAJTTAL ÉS BROKKOLIVAL
Hozzávalók:
Fél kiló áttört főtt krumpli (vagy
ugyanilyen mennyiségű krumplipehelyből készített püré), 20 dkg reszelt sajt
(lehet többféle is), 2 egész tojás, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, két
nagyobb gerezd fokhagyma, 20 dkg brokkoli, zsemlemorzsa a panírozáshoz, olaj a
kisütéshez.
Elkészítés:
A brokkolit megtisztítva, rózsáira szedve
forrásban levő sós vízbe dobjuk. Ha friss brokkolit használunk, 6-7 percig, a
fagyasztott brokkolit 3-4 percig főzzük. (Nem szabad túl puhára főnie.) Ezután
a brokkolit hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük és félretesszük.
Az áttört krumplit megsózzuk,
belereszeljük a sajtot, a fokhagymát és egy csöppnyi szerecsendiót, és jól
összekeverjük. Ajánlatos ilyenkor megkóstolni, és aszerint sózni. Úgy jó, ha
éppen egy picit túl sósnak érezzük.
Ezután belekeverjük a tojásokat, végül
pedig óvatosan, hogy en törjük nagyon össze, beleforgatjuk a brokkolirózsákat.
A masszából kanállal púpos evőkanálnyi
halmokat rakunk egy tányérba kiöntött zsemlemorzsára, meghempergetjük őket a
zsemlemorzsában, és kézzel pingponglabdányi golyókat formálunk belőlük.
A golyókat forró olajban aranybarnára
sütjük.
A kész fasírtokat salátával tálaljuk. De
adhatjuk őket pl. húsokhoz köretnek is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése