Fekete erdő torta (ez a
recept megtalálható a Cukrászati ismeretek tankönyvben)
A csokoládés tortakarikát 3
lapra vágjuk. Három féle krémmel töltjük, - Fehér tejszínhabkrémmel, csokoládés
tejszínhabkrémmel és meggykrémmel.
Ez utóbbi kimagozott
meggybefőtt, cukor, krémpor (vagy étkezési keményítő) és befőttlé főzete. A
krémeket váltakozva, sima csöves nyomózsákból körkörösen töltjük a rummal
ízesített cukorszörppel meglocsolt lapok közé. A tejszínhabbal bevont tortát
csokoládéreszelékkel megszórjuk és szeletenként tejszínhab csillaggal és
cukrozott cseresznyével vagy meggyel díszítjük.
Meggytöltelék:
magozott meggybefőtt 25 dkg
meggybefőttlé
kristálycukor 5dkg
vaníliás krémpor 2 dkg
Csokoládés tejszínhabkrém:
tejszínhab 30 dkg
csokoládé 9 dkg
porcukor 5 dkg
rum 2 cl
Cseresznyepálinkás fehér
tejszínhabkrém:
tejszínhab 30 dkg
porcukor 3 dkg
cseresznyepálinka 2 cl
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése