Céklás csokis szelet
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 15 dkg cukor, 0.5 csomag sütőpor, 2 ek. kakaópor, 3 db tojás, 25
dkg cékla,
A céklát meghámozzuk, felszeleteljük és alufólia alatt, 180
fokon kb. 35 percig sütjük, ha szükséges, a kikapcsolt sütőben hagyjuk tovább
puhulni.
Egy tálban összeszitáljuk a lisztet, porcukrot, beletesszük
a sütőport, a kakaóport. Közben egy másik edényben az olajat, az apróra vágott
céklát, a tojásokat simára mixeljük.
A Diót durvára vágjuk és száraz serpenyőben pár percig
pirítjuk. Összekeverjük a száraz hozzávalókat a gyönyörű színű céklás
keverékkel egészen addig, míg tésztaállagú nem lesz. Végül hozzákeverjük a diót
is. Bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30 percig
sütjük, közben folyamatosan figyeljük.(tűpróba)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése