Recept Az alábbi receptek csak ajánlások. A tényleges mennyiségek függenek a felhasznált anyagok minőségétől esaz ön ízlésétől. ALAP lb _ ( ■ (; Megnevezés 1.014$ 1.5KG Víz 180m1 270m1 Vaj vagy margarin, 2 kanál 3 kanál Só 0.75 teáskanál 1.15 teáskanál Cukor 1.5 kanál 2.25 kanál Nem zsíros tejpor 1.5 kanál 2.25 kanál Kenyérliszt 2 mérő 3 mérő Élesztő 0.65 teáskanál 0.95 teáskanál KUKORICA KENYÉR 1.0KG 1.5KG Megnevezés Tej 125m1 190m1 Vaj vagy margarin 0.15 mérő 0.25 mérő Só 0.5 teáskanál 0.75 teáskanál Cukor 0.15 mérő 0.2 mérő Kukoricaliszt 0.5 mérő 0.75 mérő Kenyérliszt 1.4 mérő 2 mérő Élesztő 1.5 teáskanál 1.9 teáskanál Tojás 2 3 SÜTEMÉNY Megnevezés 1.0KG 1.5KG Vaj vagy margarin 4 kanál 6 kanál Vanília 1 teáskanál 1.5 teáskanál Citromlé 0.75 kanál 1.15 kanál Tojás 3 4 Önkelő liszt 0.9 mérő 1.4 mérő Cukor 4 kanál 6 kanál GYÜMÖLCSKENYÉR Megnevezés 1.0KG 1.5KG Tej 10m1 15m1 Víz 125m1 190m1 Vaj vagy margarin 4 kanál 6 kanál Só 0.5 teáskanál 0.75 teáskanál Cukor 1/6 mérő 1/4 mérő Kenyérliszt 2 mérő 3 mérő
Te►jeskiíípt4sta Tökmage4 30 dka tejes kiőrlésű tönköly búzaliszt 20 dkg finomliszt 1 EK tökmag 1 EK napraforgo / megpirítom, sípszónál beleszórom, a panúban pedig a magadagolóba teszem/ 5 dkg falusi kenyér fűszerkeverék/kihagyható, de finomabb így/ 1 kismérő só 1 kismér í3 cukor 2 EK olívaolaj 1 dobozi175 mi íkefir 150 ml víz 1/4 friss élesztő Lengyel r ozskeÍ lyer mely tokeletes kiser Vje hideg húsoknak es halaknak 225 gr rozsliszt 225 gr kenyérliszt 1 nagymérő sikért 2 kismérő köménymag 2 kk só 2 dkg friss élesztő 2 EK házi kovász 140m1 langyos tej 1 kk méz 140 ml langyos víz Mivel a rozslisztben kevés a sikér ne számítsunk magas kenyérre. Finom, karakteres íz ű , esfőleg pirítva kiváló. Sütés után csomagoljuk konyharuhába, esmásnap vékonyra tudjuk szeletelni. Mivel nálunk csak én szeretem az ilyen Kenyereket, .Szeletelve fagyasztom le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése