Csavart pikáns
rudacskák Aleda konyhájából
(http://aledakonyhaja.blogspot.hu/2011/04/csavart-pikans-rudacskak.html
)
Az eredeti receptet feleztem, a lisztet lecseréltem:
Hozzávalók:
Tészta:
-
25
dkg liszt (nálam: 10 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt, 10 dkg DW -50%-os
liszt, 5 dkg DW Zero liszt)
-
75 gr
joghurt
-
1
tojás
-
2
evőkanál olívaolaj
-
1
teáskanál só
-
1
csomag porélesztő
-
1 dl
tej
Töltelék: (nálam)
-
3 dkg
vaj (ebből maradt még a kenéshez is)
-
2-3 szelet
füstölt főtt tarja (vagy sonka) apró darabokra vágva
-
egy kevés
feta sajt (ízlés szerint, de el is hagyható)
-
reszelt sajt
-
parmezán
sajt
-
metélő
hagyma fűszer
-
a pizzás
rudacskákhoz egy kis pizza szósz (saját készítésű)
A tészta
hozzávalóit összegyúrjuk, majd duplájára kelesztjük, kb. 1 óra alatt. (én most
kézzel gyúrtam, így elég lágy volt a tészta, kellett hozzá lisztet adnom. Ha
géppel csináljuk, akkor lehet, hogy egyszerűbb dolgunk lesz :) )
Amikor megkelt,
kb. fél cm vastagra téglalap formára nyújtjuk, a felét megkenjük a vajjal,
eloszlatjuk rajta a sonkát, sajtot, (tetszőleges tölteléket), a másik felét
ráhajtjuk, majd pizzavágóval „felcsíkozzuk”, és megcsavarva sütőpapíros tepsire
tesszük. Fél órát újra kelesztjük. Az eredeti recept szerint tojással kell
megkenni, de mivel nekem maradt a kimért vajból, így azzal kentem meg,
szerintem így is jó lett. Előmelegített sütőben (gázon nálam 4-es fokozat) kb.
20-25 perc alatt megsütjük.
Én most
elfeleztem a megkelt a tésztát, és az egyik adag pizzás lett, ami abban merül
ki, hogy tettem rá egy kevés pizzaszószt is :)
Nem számoltam
pontosan, de durván 115-120 gr CH van benne, és nekem ebből az adagból 23 db
lett, szóval durván 5 gr CH/db.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése