Fetasajtos
– olajbogyós muffin
Hozzávalók:
7 dkg mag nélküli fekete olajbogyó karikára vágva (4 szelet), 20 dkg feta
kockázva (dobókocka) illetve majd a tetejére morzsolva valamennyit hagyni kell.
25 dkg liszt, 1 tk. aprított rozmaring, 1 tk. só, ízlés szerint bors, 2 tk.
sütőpor, 1/2 tk. szódabikarbóna,
A liszthez keverjük hozzá a száraz anyagokat, majd óvatosan adjuk hozzá a
karikára vágott olajbogyókat is. Külön keverjük össze a tojást az olajjal, és
keverjük hozzá a joghurtot. Ez után adjuk a liszthez. Ha kicsit sűrűbb adhatunk
hozzá kevés tejet.(2-3 ek.)
A formákat töltsük meg félig, tegyünk bele 1-2 kocka fetát, majd takarjuk be
kevés tésztával. A tetejét díszítsük kevés morzsolt fetával és rozmaringgal.
Közepes lángon 10-15 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése