Káposztás lángos
Hozzávalók:30 dkg édeskáposzta,
só, bors, a sütéshez olaj
Az apróra vágott, besózott káposztát kevés olajon megdinsztelem. A krumplit
megfőzöm, összetöröm, azután az élesztővel, a joghurttal és a káposztával a
liszthez keverem, sózom, borsozom, és jó alaposan összegyúrom. Akkor jó a
tészta, ha könnyű és hólyagos.
Ha készen van, egy órát hűtőben pihentetem, azután olajos gombócokat formázok
belőle, azokból lángosokat, és forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütöm.
És itt van egy igazi csemege is a bodzablogról
a sonkás-káposztás lángos.
És még egy finom recept, így szoktuk mi is itthon sütni:
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1/2 pohár tej, só, víz; töltelék:
Káposztás lángos elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben megkelesztjük, a liszt közepébe öntjük, megsózzuk,
annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy jól dagasztható tésztát kapjunk. Alaposan
kidolgozzuk.
Mély tálban, letakarva, langyos helyen kelesztjük egy jó óra hosszat.
Lisztezett gyúrótáblára tesszük, egy kissé kinyújtjuk, nagyobb, lisztezett
bögrével kiszaggatjuk.
Letakarjuk, még egy fél óráig állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket.
A káposztát legyaluljuk, besózzuk, állni hagyjuk, majd erősen kicsavarjuk.
Forró zsírba dobjuk a káposztát, megborsozzuk, fedő alatt, gyakori keveréssel
kis lángon puhára pároljuk, majd kihűtjük.
A kis lángosokat egyenként kinyújtjuk, egy kanál káposztát teszünk mindegyikre,
majd a tészta széleivel letakarjuk a tölteléket.
Ezután egy kicsit lelapítjuk, és bő forró olajban kisütjük.
Akkor, ha tetszik készíthetsz magadnak otthon káposztás lángost.
S ahogy eltelt a füstölgésem még találtam egy jóü lángos receptet, azoknak,
akik nem szeretik a tészta dagasztásával fárasztani magukat. Itt van akkor a
hideg lángos. Még nem próbáltam, de holnap próbát teszek:
http://szekimama.blogspot.com/2009/01/hideg-lngos.htm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése