Mazsolás túrós szelet dióval
- 4 tojás
-
- fél csomag vaníliás cukor
-
-
-
-
- fél csomag sütőpor
-
-
-
2. Ezután belevegyítjük az áttört túrót, az őrölt
diót, a sütőporral elkevert lisztet, és az egészet összekeverjük.
3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a
megtisztított mazsolával, az apróra vagdalt csokoládéval meg a dióval óvatosan
a tésztába forgatjuk.
4. A tepsit kikenjük, meghintjük liszttel, beletesszük
a tésztát, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütben 160 fokon, lassú
tűznél megsütjük (kb 30-35 perc). Ha a teteje pirulni kezdene, fedjük le
alufóliával!
5. A kihűlt tésztát felszeleteljük, és a tetejét
porcukorral meghintjük.
Kókuszos rizstorta sütés nélkül
1. Az omlós kekszet ledarálom, és a megolvasztott vajjal alaposan
összedolgozom. 26 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljára egyengetem, majd
hideg helyre teszem. (Fontos, hogy jól összeálljon a kekszes vajas massza,
különben szeletelésnél szét fog morzsolódni).
2. A rizst folyó víz alatt szűrőben átmosom, majd csipetnyi sóval a tej és a
víz hozzáadásával puhára főzöm (időnként átkevergetem, hogy le ne égjen).
Hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, majd a kókuszt. Félreteszem hűlni. (A
kókuszreszeléket én külön le szoktam még darálni, így sokkal finomabb állagú
lesz).
3. A tejszínt kemény habbá verem, a zselatint kevés vízzel oldódásig melegítem,
majd óvatosan a kihűlt krémbe keverem a tejszínnel együtt.
A krémet a kekszes alapra simítom, és fóliával lefedve legalább 1 órára
hűtőszekrénybe teszem.
4. Tetejét tejszínhabbal díszítem, kakaóporral meghintem.
Tipp: A rizses kókuszos krémhez nagyon jól illik valamilyen
savanykás gyümölcsből készített öntet. Én málnaöntettel szoktam kínálni, amihez
mirelit málnát kevés cukorral leturmixolok, picit felfőzöm, kihűtöm, és máris
mehet a süti mellé.
Kekszes alaphoz:
- 25 dkg omlós keksz
- 20 dkg vaj
Töltelékhez:
- 10 dkg desszert rizs (kerekszemű)
- 10 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
-
-
- csipetnyi só
-
- 2 dkg zselatin
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése