Császárzsemle Tatiana Barčiaková receptje alapján Hozzávalók: 200 g friss madre 225 g finomliszt 00 225 g félfogós liszt (vagy rétesliszt) 340 g langyos tej 1 KK méz 1 - 2 KK só (én 1,5 KK sót tettem) 20 g puha vaj A hozzávalókból tésztát dagasztunk, utoljára dagasztjuk bele a vajat és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Ez nálam 4,5 óra volt és kezdetben 45 percenként 3x szirom hajtást is csináltam. Miután megkelt a tésztát kibucizzuk, 30 percig pihentetjük és formázzuk. Formázás után 1,5 -2 órát fólia alatt tovább kelesztjük. Megkenjük tejes tojással (igy nem lesznek nagyon barnák és a magvacskák is ráragadnak). 180 fokon cca 30 perc alatt hideg sütőben indítva! készre sütjük. Jó étvágyat. tésztát dagasztunk miután megkelt kibucizzuk formázzuk, kelesztjuk, megkenjük tejes tojással 180 fokon cca 30 perc alatt hideg sütőben indítva! sütjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése