2022. július 29., péntek

Sajtkrémmel-baconnel töltött falatok

 

Sajtkrémmel-baconnel töltött falatok

story

Szintén egy bulisütemény, ez általában az én szülinapomra készül, mert pofonegyszerű, és nagy hatása van a kóstolóközönségre. Ráadásul én is szeretem. :) Általában kell belőle egy dupla adag, mert nylonzacskó számra érdemes hordani az elfogyasztás helyére.

Próbáltam már tölteni ilyen sütit virslivel/mustárral vagy kolbásszal/sajttal, de ez a legfinomabb variáció, úgyhogy azóta csak ezt a típust csinálom.

Kivétel nélkül oda szoktam égetni valamennyit belőle, de a leveles tésztánál ez a kis deficit könnyen orvosolható, hisz az égett réteg elválik a többitől.

hozzávalók / 10 adag

elkészítés

  1. A leveles tésztákat felengedjük, közben a tömlős sajtokat is kivesszük a hűtőből, és egy tálba nyomjuk őket.
  2. Felkockázzuk a bacont, felaprítjuk az újhagymát, és a sajtkrémbe keverjük. (Ha a sajtkrém nehezen kezelhető, akkor rövid időre alacsony hőfokon betehetjük a mikróba is.)
  3. A leveles tésztákat egyesével kinyújtjuk, és az egyik szélére halmozzuk az arányosan elosztott sajtkrémes keveréket, majd feltekerjük, mint egy bejglit.
  4. Trapéz alakban felvágjuk a tésztahurkát. (Javaslom a lisztezett, vékony pengéjű kést, mert a sajt miatt eléggé ragadós és puha a cucc.)

·  A trapézokat a tepsibe tesszük. (Biztonság kedvéért sütőpapír!) Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal.

·  Előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük. Figyelem! Megnőnek, és szétfolynak kissé, de ez a süti élvezeti értékét nem károsítja! (kb. 30 db jön ki belőle.)

 

Sajtkrémmel-baconnel töltött falatok

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése