Citromkrémes kókuszcsók recept 2018. december 13. Kifőztük Gasztromagazin Hozzávalók 20 dkg darált mandula 1 tojás 3 dkg Meru extraszűz kókuszliszt 2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer 1 csomag sütőpor (12 g) 9 dkg vaj 1 biocitrom a krémhez: 1 tojás 1 biocitrom 2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer 4 dkg vaj Elkészítés 1. Citromkrémes kókuszcsók recept Az olvasztott vajat összekeverjük a tojással és a citrom reszelt héjával. Hozzákeverjük a mandulát, a kókuszlisztet, a sütőport és az édesítőszert. 10 percre hűtőbe tesszük. A citrom levét kifacsarjuk, félretesszük. A masszából vizes kézzel apró golyókat formázunk, mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és óvatosan mélyedést nyomunk a közepükbe. 180 fokon 6 percig sütjük, majd mindegyikbe kevés citromlevet öntünk, és a kókuszcsókokat további 68 percig sütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni. A krémhez a megmosott citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk. Összekeverjük a tojással, az édesítőszerrel és a vajjal, majd közepes lángon addig főzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk. A sütemények közepébe adagoljuk, és tálaljuk. Kezdőlap Letöltések Lapozgatás Regisztráltaknak Receptek Bloggereink Cikkek Könyvajánló 2019. 05. 15. Citromkrémes kókuszcsók recept - Kifőztük, online gasztromagazin http://www.kifoztuk.hu/receptek/desszertek-edes-es-sos-aprosutemenyek-sorkorcsolyak/item/citromkremes-kokuszcsok-recept?fbclid=IwAR0WannVIVfJU-JL… 2/3 Friss receptjeink Túrós smarni cukor és gluténmentesen recept Levesek Gyümölcsleves túrógombóccal Előételek Sütőtökös lencsesaláta recept Népszerű receptjeink Reggeli zöld ital recept Főételek Duplán füstölt rakottas Keltek, pékáruk Kemencében sült kenyér Receptjeinkből Meggycsatni Desszertek Hamis marcipán Italok Mézeskalácsos forró csokoládé Tipp: az összes sütemény 14 g, 14 darabot készítve darabonként 1 g szénhidrátot tartalmaz. Hűtőben kb. 10 napig tárolható. Minél tovább áll, annál citromosabb, puhább lesz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése