Gesztenyegerinc
Hozzávalók a tésztához:
3 tojás,
3 evokanál liszt,
3 evokanál porcukor,
Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza,
1 zacskó vaníliás pudingpor,
3 dl tej,
1 evokanál rum,
kevésporcukor, csipet só,
1 teáskanál kakaópor,
Hozzávalók a tetejére:
5 dkg csokoládé,
2 dl tejszínbol vert hab,
1 teáskanál zselatinpor,
fél dl tej,
kevés gesztenyemassza.
A porcukorral fehéredésig kevert tojássárgát a kemény
habbá vert fehérjével és a liszttel felváltva
összekeverjük, és sütopapírral bélelt kis szögletes
tepsire felkenve, vékony lappá megsütjük. Nedves
konyharuhára kiborítva lehúzzuk róla a papírt, és
hagyjuk kihulni.
Közben a pudingport 1 dl tejben simára keverjük, majd
hozzáöntve a megmaradt tejet, kevergetve felforraljuk.
Surure fozzük, ezután hozzákeverjük a gesztenyemassza
felét, kevés cukrot, csipetnyi sót, a rumot és a
kakaóport. Nagyobb ozgerincformát folpack fóliával úgy
bélelünk ki, hogy hosszan lelógó pereme is legyen.
Ezután a piskótából levágunk egy akkora lapot, amellyel
kibélelhetjük az ozgerincet, valamint egy lapot teto
gyanánt. A kibélelt fomába vékony réteg gesztenyés
krémet kenünk. A megmaradt gesztenyemasszából hosszú, 1
cm vastag rudakat formálunk, amelyeket ráhelyezünk a
krémre, majd befedjük a többi krémmel. Erre tesszük a
piskótalapot, kissé lenyomtatjuk, és ráhatjva a fóliát,
a hutoszekrény normál terében legalább 1 napig
dermesztjük.
Tálalás elotti napon ráborítjuk egy hosszú tálra,
lehúzzuk róla a fóliát, és kevés tejes zselatinnal (vagy
habfixálóval) keményített tejszínhabbal, valamint apró
szívekbe formált, csokoládéba mártott
gesztenyefigurákkal feldíszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése