2020. december 19., szombat

Gesztenyegerinc

 Gesztenyegerinc

      

  Hozzávalók a tésztához:

  3 tojás,

  3 evokanál liszt,

  3 evokanál porcukor,

  Hozzávalók a töltelékhez:

  25 dkg gesztenyemassza,

  1 zacskó vaníliás pudingpor,

  3 dl tej,

  1 evokanál rum,

  kevésporcukor, csipet só,

  1 teáskanál kakaópor,

  Hozzávalók a tetejére:

  5 dkg csokoládé,

  2 dl tejszínbol vert hab,

  1 teáskanál zselatinpor,

  fél dl tej,

  kevés gesztenyemassza.

                        

  A porcukorral fehéredésig kevert tojássárgát a kemény 

  habbá vert fehérjével és a liszttel felváltva 

  összekeverjük, és sütopapírral bélelt kis szögletes 

  tepsire felkenve, vékony lappá megsütjük. Nedves 

  konyharuhára kiborítva lehúzzuk róla a papírt, és 

  hagyjuk kihulni. 

  Közben a pudingport 1 dl tejben simára keverjük, majd 

  hozzáöntve a megmaradt tejet, kevergetve felforraljuk. 

  Surure fozzük, ezután hozzákeverjük a gesztenyemassza 

  felét, kevés cukrot, csipetnyi sót, a rumot és a 

  kakaóport. Nagyobb ozgerincformát folpack fóliával úgy 

  bélelünk ki, hogy hosszan lelógó pereme is legyen. 

  Ezután a piskótából levágunk egy akkora lapot, amellyel 

  kibélelhetjük az ozgerincet, valamint egy lapot teto 

  gyanánt. A kibélelt fomába vékony réteg gesztenyés 

  krémet kenünk. A megmaradt gesztenyemasszából hosszú, 1 

  cm vastag rudakat formálunk, amelyeket ráhelyezünk a 

  krémre, majd befedjük a többi krémmel. Erre tesszük a 

  piskótalapot, kissé lenyomtatjuk, és ráhatjva a fóliát, 

  a hutoszekrény normál terében legalább 1 napig 

  dermesztjük.

  Tálalás elotti napon ráborítjuk egy hosszú tálra, 

  lehúzzuk róla a fóliát, és kevés tejes zselatinnal (vagy 

  habfixálóval) keményített tejszínhabbal, valamint apró 

  szívekbe formált, csokoládéba mártott 

  gesztenyefigurákkal feldíszítjük.

                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése