2020. december 19., szombat

Forgácsfánk

 Forgácsfánk

           

 Hozzávalók a tésztához:

 30 dkg finomliszt,

 3 tojássárga,

 2 evokanál porcukor,

 1 evokanál rum,

 1 dl tejföl,

 1 evokanál citromlé,

 1 citrom reszelt héja,

 csipetnyi só, olaj a sütéshez,

 A tetejére:

 1 tasak vaníliás cukor;

 A tálaláshoz:

 2 evokanál sárgabarack lekvár,

 1 evokanál rum.

                        

 A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd 

 hozzáadjuk a tejfölt, a citromlevet és a reszelt 

 citromhéjat. Megsózzuk, ezután a lisztet is hozzáadva 

 alaposan összedolgozzuk. Lisztezett deszkán tanácsos 

 dolgozni! A tésztát egy cipóba formálva késfok vékonyra 

 kinyújtjuk, majd lisztbe mártott derelyemetszovel 

 hosszúkás rudakat vágunk belole. A derelyemetszovel a 

 tészta közepén és hosszában szabálytalan alakzatokban 

 bevagdossuk, és bo, forró olajban szép pirosra sütjük. 

 Minél több helyen vagdossuk be a nyers tésztát, annál 

 változatosabb formájú lesz a forgácsfánk. Egyforma 

 alakzatokat is készíthetünk belole. A megsült fánkokat 

 papírtörülközon lecsöpögtetjük a felesleges olajtól, 

 majd vaníliás cukorral meghintjük. Rummal ízesített 

 baracklekvárral tálaljuk. 

                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése