2020. december 19., szombat

Fűszeres Graham torta

 Fűszeres Graham torta 


Hozzávalók: 


1 dl főzőmargarin, 1 teáskanál vanília, 2 dl méz, 2 db tojás, 1/2 dl liszt, 1/2 teáskanál só, 1,5 teáskanál sütőpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió, 1/2 teáskanál őrölt fahéj, 4 dl Graham kenyérmorzsa, 1,5 dl tej. 


Melegítsük elő a sütőt 175° C-ra. A keverőgép nagy táljában a vaníliából és a margarinból készítsünk krémet. A keverést folytatva, vékony sugárban adjuk hozzá a mézet is. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, minden adagolás után jól felverve a krémet. 


Szitáljuk egybe a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket. Ezt alaposan keverjük össze a morzsával. Felváltva, kis adagokban, folyamatos keverés közben adjuk a krémhez a száraz keveréket és a tejet úgy, hogy a száraz keverékkel kezdjük és azzal fejezzük is be. Minden adagolás után jól verjük fel a krémet. 


A masszát öntsük egy kizsírozott, kb. 20x25x5 cm-es tepsibe. Süssük 35 - 40 percig, amíg a közepe is átsül (ezt a közismert fogpiszkáló módszerrel ellenőrizhetjük, nevezetesen, hogy a torta közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán húzhassuk ki onnan). 


A végén hagyjuk állni 5 percig a tepsiben, majd borítsuk egy dróthálóra és hagyjuk ott kihűlni addig, míg kézzel megfogható nem lesz. Szeleteljük fel, díszítsük kedvenc mézes krémünkkel, és melegen szolgáljuk fel. 

  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése