2020. december 10., csütörtök

ZSERBÓ GOLYÓK

 

                         ZSERBÓ GOLYÓK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

1 db 3 tojásos piskóta,

2-3 evőkanál sárgabaracklekvár,

15 dkg darált dió,

10 dkg durvára vágott dió,

2 tábla étcsoki + 2-3 evőkanál étolaj a bevonáshoz

 

Elkészítése:

 

A piskótát kb 3x3-as kockákra vágjuk, hagyjuk egy kicsit szikkadni, hogy könnyen morzsolható legyen. Az összemorzsolt piskótához hozzáadjuk a darált diót, kb 7 dkg durvára vágott diót és annyi lekvár, hogy könnyen formázható masszát kapjunk.

Gőz fölött felolvasztott étcsokiba mártjuk, tetejét megszórjuk durvára vágott díóval.

Amint a csokoládé megdermedt, fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése