Zserbó - nem került bele egy gramm hozzáadott cukor sem, mégis
tartalmaz gyors ch-t, így, ha elkészítitek, csak tízóraira, az ebédhez vagy
uzsonnához egyétek. Csak hozzáadott cukortól mentes lekvárt használjatok hozzá,
és azt ne sajnáljátok belőle, mert a tk lisztből tészta jelentősen
"felszívja" a lekvárt sütés közben, így több kell bele, mint a
hagyományosba. Kiszámolt ch tartalmat a receptnél találtok, ha több lekvárt
tesztek bele, számoljátok újra a ch tartalmát. A receptet itt találjátok: http://kifoztuk.hu/receptek/desszertek-edes-es-sos-aprosutemenyek-sorkorcsolyak/item/zserbo-cukormentesen-recept
Kifőztük Gasztromagazin
2018. december 14.
Hozzávalók
35 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
15 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
1 dl habtejszín vagy cukrozatlan kókusz- vagy mandulatej
1/2 dl víz
2,25 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
25 dkg vaj vagy puha kókuszzsír
2 tojássárgája
késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
a töltelékhez:
40 dkg darált dió
1 dl rum
3,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
30-40 dkg cukormentes sárgabaracklekvár
a mázhoz:
1 evőkanálnyi vaj (kb. 2 dkg)
10 dkg cukormentes étcsokoládé
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
Elkészítés
Zserbó
cukormentesen recept
A
töltelékhez a diót, az édesítőszert és a rumot elkeverjük.
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk és két
sütőpapír között mindegyikből egy-egy késpenge vastagságú lapot nyújtunk.
Az első lapot sütőpapírral bélelt formába terítjük, megkenjük lekvárral, majd
megkenjük a töltelék egyharmadával. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük,
végül az egészet befedjük a negyedik lappal.
180 fokra melegített sütőbe toljuk, és kb.30 perc alatt megsütjük a süteményt.
Ha teljesen kihűlt, a tetejét bevonjuk a vízgőz fölött megolvasztott, kikevert
máz hozzávalóival.
Tipp: 3 vagy 5 lapot sütve is elkészíthető. A
tetejét megkenhetjük 10 dkg cukormentes étcsokoládéval összeolvasztott 2 dkg
vajjal is. A tepsi mérete kb. 30x40 cm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése