2020. december 13., vasárnap

1 hét

 

 

 

1. hét

2013. december 30., hétfő

 

Reggeli: http://shapeshifter.blog.hu/2012/02/08/hogyan_keszul_a_zabkasa

50 g zabpehely

200 ml zsírszegény tej

víz

vanília aroma

 

Egy lábosba kimérsz 50g natúr (cukrozatlan és sózatlan) zabpelyhet, egy bögrébe pedig 200ml zsírszegény tejet.

A zabpelyhet felöntöd kb 3x annyi vízzel és felteszed főni

Sűrű kevergetés közepette addig főzöd, amíg a zabpehely be nem szívja a vizet, trutyis állagú nem kezd lenni

Hozzáöntöd a tejet és addig főzöd, amíg kb. puding sűrűségű lesz és úgy néz ki, mint a tejberizs

Utólag édesíted - lehetőleg stevia-val

 

283 kcal, 6 g zsír, 41 g CH. 13 g fehérje

 

 

Tízórai: két mandarin

 

79.2 kcal, 1 g zsír, 17 g CH, 1 g fehérje

 

Ebéd: http://shapeshifter.blog.hu/2012/07/22/tonhalas_spagetti_359_kcal

 

- 1 konzerv vizes lében áztatott tonhal (65g szárazon)

- 1 gerezd fokhagyma

- 25g vöröshagyma

- 25g sűrített paradicsom

- 15g kukorica

- 60g durum spagetti

- 25g joghurt

- fűszerek ízlés szerint (Vegeta naturella mozarella fűszert, ill. bármilyen pizza fűszerkeveréket ajánlok hozzá)

 

A spagettit ételízesítővel enyhén ízesített vízben felteszem főzni - főzés közben lesem, és ha készen van, leveszem, leszűröm.

Közben a hagymát apróra vágom, a fokhagymát megpucolom, és a sűrített paradicsomot összekeverem a tonhallal, kukoricával, fűszerekkel

Fogok egy teflon serpenyőt, felforrósítom és a hagymákat puhára, üvegesre sütöm benne. Ha kell felöntöm vízzel, nehogy megégjenek

Ha már fonnyad, belezúzom a fokhagymát, és alaposan elkeverem őket.

Hozzáadom a tonhalas paradicsomszószt és ráöntök fél pohár vizet

Közepes lángon hagyom elfőni róla a vizet, majd megint felöntöm és megint elfőzöm.

Ha kívánt sűrűségű lett a második elfőzés alatt a szósz, akkor elzárom a tüzet, és összekeverem a tésztával.

A tetejére natúr joghurtot locsolok.

 

359 kcal; 1g zsír; 58g CH; 26g fehérje

 

Uzsonna: Zabfalatok 3 db

 

171 kcal, 7 g zsír, 25 g CH, 3 g fehérje

 

Vacsora: http://shapeshifter.blog.hu/2012/07/22/tonhalas_spagetti_359_kcal

 

- 1 konzerv vizes lében áztatott tonhal (65g szárazon)

- 1 gerezd fokhagyma

- 25g vöröshagyma

- 25g sűrített paradicsom

- 15g kukorica

- 60g durum spagetti

- 25g joghurt

- fűszerek ízlés szerint (Vegeta naturella mozarella fűszert, ill. bármilyen pizza fűszerkeveréket ajánlok hozzá)

 

A spagettit ételízesítővel enyhén ízesített vízben felteszem főzni - főzés közben lesem, és ha készen van, leveszem, leszűröm.

Közben a hagymát apróra vágom, a fokhagymát megpucolom, és a sűrített paradicsomot összekeverem a tonhallal, kukoricával, fűszerekkel

Fogok egy teflon serpenyőt, felforrósítom és a hagymákat puhára, üvegesre sütöm benne. Ha kell felöntöm vízzel, nehogy megégjenek

Ha már fonnyad, belezúzom a fokhagymát, és alaposan elkeverem őket.

Hozzáadom a tonhalas paradicsomszószt és ráöntök fél pohár vizet

Közepes lángon hagyom elfőni róla a vizet, majd megint felöntöm és megint elfőzöm.

Ha kívánt sűrűségű lett a második elfőzés alatt a szósz, akkor elzárom a tüzet, és összekeverem a tésztával.

A tetejére natúr joghurtot locsolok.

 

359 kcal; 1g zsír; 58g CH; 26g fehérje

 

Összesen kcal: 1251

Zsír: 16 g

CH: 199 g

Fehérje: 69 g

Víz:

 

2013. december 31., kedd

 

Reggeli: 1 db kornspitz, 100 g csirkemellsonka, 50 g uborka

 

249 kcal, 6 g zsír, 27 g CH, 21 g fehérje

 

Tízórai: Banán

 

105 kcal, 0 g zsír, 27 g CH, 1 g fehérje

 

Ebéd: http://shapeshifter.blog.hu/2012/06/12/zoldborso_fozelek_csirkeporkolttel_404_kcal_tanyer

 

- 200g jó minőségű fagyasztott borsó

- 80ml sovány tej

- 8g tejszínes pudingpor

- 30g natúrjoghurt

HOZZÁVALÓK A PÖRKÖLTHÖZ:

- 100g csirkemell

- 50g vöröshagyma

- 1 kiskanál fűszerpaprika

- 100g hámozott paradicsom

- 80g paprika

- 1gerezd fokhagyma

 

PÖRKÖLT ELKÉSZÍTÉSE:

A 200g borsót öntsük fel annyi vízzel, ami éppen hogy ellepi, kicsi édesítőt keverjünk bele és tegyük fel nagy lángon főni. Forrástól számított 15 percig főzzük, ez alatt pedig elkészítjük a pörköltet.

A paradicsomot és paprikát apróra vágjuk. A hagymát pucoljuk és apróra vágjuk, csipet sót szórunk rá

Beleöntjük egy lábosba és pirítani kezdjük olaj hozzáadása nélkül. Mikor kezdene leégni, pici vizet öntünk alá és puhára főzzük - ha kell pótoljuk a vizet.

Félrehúzzuk a tűzről, hozzáöntünk 2dl vizet, belezúzzuk az egy gerezd fokhagymát, hozzáadjuk fűszerpaprikát és alaposan elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre.

Beledobjuk a paradicsomot, a paprikát és csirkemelleket, majd az egészet addig főzzük, amíg a lé el nem párolog róla.

Ha ez megtörtént, újra felöntjük 2dl vízzel, és ismét várunk amíg elpárolog. Ettől lesz finom sűrű a szaft. Időnként keverjük meg, nehogy odaégjen.

Amíg ez szépen fő magában, addig bőven van idő elkészíteni a borsófőzeléket.

 

ZÖLDBORSÓ ELKÉSZÍTÉSE

A 200g borsót öntsük fel annyi vízzel, ami éppen hogy ellepi, kicsi édesítőt keverjünk bele és tegyük fel nagy lángon főni. Forrástól számított 15 percig főzzük, ez alatt pedig elkészítjük a pörköltet.

Egy bögrébe öntsünk 1dl vizet és keverjük el benne a 8g tejszín ízű pudingport (NE édesítsük!)

Amikor eltelt a 15 perc, vegyük kicsire a borsó alatt a lángot és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a kikevert pudingport.

Amikor besűrűsödött, hozzáöntünk 50ml tejet, alaposan elkeverjük vele.

5 percig közepes lángon, folyamatos keverés mellett főzzük, majd elzárjuk a tűzhelyet és félretesszük a főzeléket 10 percre hűlni egy kicsit

Hozzáadjuk a maradék 30ml tejet és a 30g natúr joghurtot

Kóstoljuk meg, és amennyiben szükséges, még édesíthetjük, vagy ha túl joghurtosra sikerült akkor öntsük hozzá egy kevés tejet (20-30ml)

 

404 kcal; 3g zsír; 49g CH; 42g fehérje

 

Csakis és kizárólag tejszínes ízű pudingporral készíthető

Joghurtnak ajánlom a Creamfields márkát, nagyon krémes, tejföl-szerű a natúr joghurtjuk.

 

Uzsonna: Zabfalatok 3 db

 

171 kcal, 7 g zsír, 25 g CH, 3 g fehérje

 

Vacsora: http://shapeshifter.blog.hu/2012/06/12/zoldborso_fozelek_csirkeporkolttel_404_kcal_tanyer

 

- 200g jó minőségű fagyasztott borsó

- 80ml sovány tej

- 8g tejszínes pudingpor

- 30g natúrjoghurt

HOZZÁVALÓK A PÖRKÖLTHÖZ:

- 100g csirkemell

- 50g vöröshagyma

- 1 kiskanál fűszerpaprika

- 100g hámozott paradicsom

- 80g paprika

- 1gerezd fokhagyma

 

PÖRKÖLT ELKÉSZÍTÉSE:

A 200g borsót öntsük fel annyi vízzel, ami éppen hogy ellepi, kicsi édesítőt keverjünk bele és tegyük fel nagy lángon főni. Forrástól számított 15 percig főzzük, ez alatt pedig elkészítjük a pörköltet.

A paradicsomot és paprikát apróra vágjuk. A hagymát pucoljuk és apróra vágjuk, csipet sót szórunk rá

Beleöntjük egy lábosba és pirítani kezdjük olaj hozzáadása nélkül. Mikor kezdene leégni, pici vizet öntünk alá és puhára főzzük - ha kell pótoljuk a vizet.

Félrehúzzuk a tűzről, hozzáöntünk 2dl vizet, belezúzzuk az egy gerezd fokhagymát, hozzáadjuk fűszerpaprikát és alaposan elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre.

Beledobjuk a paradicsomot, a paprikát és csirkemelleket, majd az egészet addig főzzük, amíg a lé el nem párolog róla.

Ha ez megtörtént, újra felöntjük 2dl vízzel, és ismét várunk amíg elpárolog. Ettől lesz finom sűrű a szaft. Időnként keverjük meg, nehogy odaégjen.

Amíg ez szépen fő magában, addig bőven van idő elkészíteni a borsófőzeléket.

 

ZÖLDBORSÓ ELKÉSZÍTÉSE

A 200g borsót öntsük fel annyi vízzel, ami éppen hogy ellepi, kicsi édesítőt keverjünk bele és tegyük fel nagy lángon főni. Forrástól számított 15 percig főzzük, ez alatt pedig elkészítjük a pörköltet.

Egy bögrébe öntsünk 1dl vizet és keverjük el benne a 8g tejszín ízű pudingport (NE édesítsük!)

Amikor eltelt a 15 perc, vegyük kicsire a borsó alatt a lángot és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a kikevert pudingport.

Amikor besűrűsödött, hozzáöntünk 50ml tejet, alaposan elkeverjük vele.

5 percig közepes lángon, folyamatos keverés mellett főzzük, majd elzárjuk a tűzhelyet és félretesszük a főzeléket 10 percre hűlni egy kicsit

Hozzáadjuk a maradék 30ml tejet és a 30g natúr joghurtot

Kóstoljuk meg, és amennyiben szükséges, még édesíthetjük, vagy ha túl joghurtosra sikerült akkor öntsük hozzá egy kevés tejet (20-30ml)

 

404 kcal; 3g zsír; 49g CH; 42g fehérje

 

Csakis és kizárólag tejszínes ízű pudingporral készíthető

Joghurtnak ajánlom a Creamfields márkát, nagyon krémes, tejföl-szerű a natúr joghurtjuk.

 

Összesen kcal: 1333

Zsír: 19 g

CH: 177 g

Fehérje: 109 g

Víz:

 

2014. január 1., szerda

 

Reggeli: 1 kornspitz, 0,5 doboz cc, 100 g vitamin mix saláta

 

228 kcal, 3 g zsír, 33 g CH, 16 g fehérje

 

Tízórai: 2 kiwi

 

68 kcal, 1 g zsír, 16 g CH, 1 g fehérje

 

Ebéd: http://www.nosalty.hu/recept/pasifogo-lencses-csirke

 

v  500 g csirkemell

v  250 g lencse (konzerv)

v  3 db vöröshagyma

v 

v  bors

v  babérlevél

v  édes-nemes fűszerpaprika

v  20 g mexikói chilis bab alap

v  olívaolaj

 

A csirkemellet szeleteljük fel. A mexikói alapporral fűszerezzük be a csirkét. A hagymát vágjuk félbe, majd karikára. A lencséről öntsük le a levét. A csirkét süssük elő serpenyőben. Rakjuk a tepsibe a hagyma felét, fűszerezzük. Rá a lencse, ismét fűszerezés és a babérlevél.  Ismét hagyma következik, végül a csirkemellszeletek. Sütőben süssük készre.

 

100 gramm tápértéke:

101.04   kcal, 1,74 g zsír, 7,49 g CH, 13,76 fehérje

300 g

 

Uszonna:

 

Vacsi: http://www.nosalty.hu/recept/pasifogo-lencses-csirke

 

v  500 g csirkemell

v  250 g lencse (konzerv)

v  3 db vöröshagyma

v 

v  bors

v  babérlevél

v  édes-nemes fűszerpaprika

v  20 g mexikói chilis bab alap

v  olívaolaj

 

A csirkemellet szeleteljük fel. A mexikói alapporral fűszerezzük be a csirkét. A hagymát vágjuk félbe, majd karikára. A lencséről öntsük le a levét. A csirkét süssük elő serpenyőben. Rakjuk a tepsibe a hagyma felét, fűszerezzük. Rá a lencse, ismét fűszerezés és a babérlevél.  Ismét hagyma következik, végül a csirkemellszeletek. Sütőben süssük készre.

 

100 gramm tápértéke:

101.04   kcal, 1,74 g zsír, 7,49 g CH, 13,76 fehérje

300 g

 

Összesen kcal: 902+uzsi

Zsír: 14,4 g+uzsi

CH: 93,94 g+uzsi

Fehérje: 99,56 g +uzsi

Víz:

 

2014. január 2., csütörtök

 

Reggeli: 1 kornspitz, 0,5 doboz cc, 100 g vitamin mix saláta

 

228 kcal, 3 g zsír, 33 g CH, 16 g fehérje

 

Tízórai: Fehérje

 

113 kcal, 1 g zsír, 1 g CH, 27 g fehérje

 

Ebéd: http://shapeshifter.blog.hu/2012/02/20/sonkas-mozzarellas_csirkemell

 

- 200g csirkemell

- 37g (6db) selyemsonka

- 30g (3db) light mozzarella lap

- sültcsirke fűszersó (lehetőleg aromáktól és ízfokozóktól mentes)

- negyed pohár víz

- néhány fogpiszkáló

 

A 200g csirkemellet 3 vékony szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. A mozzarella lapokat ketté vágjuk.

Mindkét oldalát fűszerezzük, ráhelyezünk 2 szelet sonkát és 2 fél szelet light mozzarellát.

Az egészet jó szorosan betekerjük és fogpiszkálóval megtűzzük.

Egy tűzálló tálba beleöntünk egy kis vizet (kb. fél ujjnyi vastagon álljon), és beletesszük a tekercseket. A tetejét megszórjuk még egy kevés sültcsirke fűszerrel. Lefedjük.

Sütőben (nem muszáj előmelegíteni) 200 fokon vagy 6-os fokozaton 10 percig sütjük, míg szépen át nem sül az egész, majd levesszük a fedőt és még újabb 5-10 percen keresztül hagyjuk a húsokat megpirulni.

Nem kell félni, a sajt nem folyik szét totálisan, ki lehet majd szépen emelni.

 

326kcal; 7g zsír; 2g CH; 64g fehérje

 

Köretnek ajánlok mellé salátát egy kevés (20-30g körül) barnarizzsel. Vagy csak simán salátát, de ez esetben mehet négy tekercs is akár.

 

30 g barna rizs

33 kcal, 0 g zsír,7 g CH, 1 g fehérje

 

Uzsonna:

 

Vacsora: http://shapeshifter.blog.hu/2012/02/20/sonkas-mozzarellas_csirkemell

 

- 200g csirkemell

- 37g (6db) selyemsonka

- 30g (3db) light mozzarella lap

- sültcsirke fűszersó (lehetőleg aromáktól és ízfokozóktól mentes)

- negyed pohár víz

- néhány fogpiszkáló

 

A 200g csirkemellet 3 vékony szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. A mozzarella lapokat ketté vágjuk.

Mindkét oldalát fűszerezzük, ráhelyezünk 2 szelet sonkát és 2 fél szelet light mozzarellát.

Az egészet jó szorosan betekerjük és fogpiszkálóval megtűzzük.

Egy tűzálló tálba beleöntünk egy kis vizet (kb. fél ujjnyi vastagon álljon), és beletesszük a tekercseket. A tetejét megszórjuk még egy kevés sültcsirke fűszerrel. Lefedjük.

Sütőben (nem muszáj előmelegíteni) 200 fokon vagy 6-os fokozaton 10 percig sütjük, míg szépen át nem sül az egész, majd levesszük a fedőt és még újabb 5-10 percen keresztül hagyjuk a húsokat megpirulni.

Nem kell félni, a sajt nem folyik szét totálisan, ki lehet majd szépen emelni.

 

326kcal; 7g zsír; 2g CH; 64g fehérje

 

30 g barna rizs

33 kcal, 0 g zsír,7 g CH, 1 g fehérje

 

Összesen kcal: 1059 + uzsi, sali

Zsír: 18 g + uzsi

CH: 52 g + uzsi, sali

Fehérje: 173 g + uzsi, sali

Víz:

 

2014. január 3., péntek

 

Reggeli: Spar natúr joghurt, 30 g zabpehely, édesítő

 

206 kcal, 7 g zsír, 25 g CH, 9 g fehérje

 

Tízórai: Banán

 

105 kcal, 0 g zsír, 27 g CH, 1 g fehérje

 

Ebéd: http://www.nosalty.hu/recept/baconbe-tekert-mozzarella

 

v  20 dkg mozzarella (light)

v  20 dkg bacon (szeletelt)

v  1 teáskanál olívaolaj

v  oregánó ízlés szerint (elhagyható)

v  bors ízlés szerint (elhagyható)

 

A mozzarellákat négy-négy cikkre vágjuk, és egyesével beletekerjük a baconbe, fűszerezzük.

Felmelegítjük az olajat egy serpenyőben és négyesével megsütjük a tekercseket.

Melegen tálaljuk.

 

100 gramm tápértéke:

   341.19 kcal, 28 g zsír, 1,16 g CH, 19,31 fehérje

 

Uzsonna:

 

Vacsora: http://www.nosalty.hu/recept/baconbe-tekert-mozzarella

 

 

v  20 dkg mozzarella (light)

v  20 dkg bacon (szeletelt)

v  1 teáskanál olívaolaj

v  oregánó ízlés szerint (elhagyható)

v  bors ízlés szerint (elhagyható)

 

A mozzarellákat négy-négy cikkre vágjuk, és egyesével beletekerjük a baconbe, fűszerezzük.

Felmelegítjük az olajat egy serpenyőben és négyesével megsütjük a tekercseket.

Melegen tálaljuk.

 

100 gramm tápértéke:

   341.19 kcal, 28 g zsír, 1,16 g CH, 19,31 fehérje

 

Összesen kcal: 993 + uzsi, sali

Zsír: 63 g + uzsi, sali

CH: 55 g + uzsi, sali

Fehérje:  48,62 g + uzsi, sali

Víz:

 

2014. január 4., szombat

 

Reggeli: 2 db tojás, 1 kornspitz, 3 db paradicsom

 

359 kcal, 14 g zsír, 34 g CH, 21 g fehérje

 

Tízórai: Almás fahéjas jogobella light

 

90 kcal, 2 g zsír, 13 g CH, 6 fehérje

 

Ebéd: http://shapeshifter.blog.hu/2012/05/12/kinai_piritott_teszta_430_kcal

 

- 50g durum spagetti

- 50g friss vöröshagyma

- 50g friss gomba

- 50g fagyasztott borsó

- 50g fagyasztott kukorica

- 80g csirkemell

- 3ek szójaszósz

- 1-2 gerezd fokhagyma

fűszerek: spagettihez ételízesítő, amúgy meg ízlés szerint - én speciel nem rakok rá egyebet

 

Egy lábosba engedünk vizet, szórunk bele egy kiskanál ételízesítőt és egy evőkanál szójaszószt. Nagy lángon feltesszük, és amikor forr, beletesszük a két-háromba tört spagettit. Megfőzzük, tetővel lefedjük és félretesszük.

A hagymát megpucoljuk, majd 1,5-2 centis négyzet alakú kockákra vágjuk, és lapjaira szétszedegetjük. A gombát pucoljuk (pucolva legyen 50g) és szintén nagy darabokra vágjuk fel. A csirkemellet úgyszintén. A gombát és kukoricát kimérjük egy tálkába.

Teflonedényben zsiradék hozzáadása nélkül feltesszük sülni a hagymát és a csirkemelleket. Folyamatosan forgatjuk, kavargatjuk.

Néha kóstoljunk meg egy-egy hagymát, és amikor kezd édessé válni, hozzáadjuk a gombát is. Puhulásig pirítjuk, majd hozzáöntjük a kukoricát és borsót is.Ráöntünk 1ek szójaszószt, belezúzzuk a fokhagymát és alaposan elkeverjük az egészet.

1-2 percig hagyjuk pirulni a zöldségeket, közben a spagettit hideg víz alatt fellazítjuk, hogy ne tapadjon össze.

Hozzáadjuk a spagettit a zöldségekhez, hozzáadjuk az utolsó evőkanál szójaszószt is, és néha megkevergetve 5-7 percig pirítjuk még - ki mennyire pirultan hogyan szereti.

 

430 kcal; 4g zsír; 64g CH; 38g fehérje

 

Uzsonna: http://shapeshifter.blog.hu/2012/02/13/recept_dietas_turogomboc_marpedig

 

- 25g kukoricadara

- 125ml zsírszegény tej

- 125g zsírszegény túró

- 2db kukoricás abonett

- 1 ek fahéj, édesítő

 

25g kukoricadarából és 125ml 1,5%-os tejből nagyon sűrű tejbegrízt főzünk

Ha elkészült, akkor levesszük a tűzről, és ízlés szerint édesítjük valamilyen édesítővel (akiknek tabletta van, azok egy kanállal könnyedén porrá zúzhatják)

Jól elkeverünk benne 125g zsírszegény túrót, és a masszát hagyjuk picit hűlni

1-2db kukoricás abonettet beleteszünk egy zacskóba, és húskalapáccsal porrá őröljük

Az abonett morzsát olaj nélkül teflon/kerámia serpenyőben megpirítjuk (sűrűn kóstolgatva, mert a színe alig változik, ellenben könnyen oda tud égni)

Ha megpirult, akkor egy lapos evőkanál fahéjjal meghintjük és elkeverjük

A masszából tetszőleges méretű gombócokat gyártunk és beleforgatjuk a kukoricapanírba

 

Kb. 5-7 gombóc, összesen 301kcal, 6g zsír, 36g CH, 24g fehérje - felét

 

Ha mindenképp tejfölös jellegű öntetet akarunk, akkor már inkább (lehetőleg light) natúr joghurtot keverjünk ki tetszőleges édesítővel

Diabetikus lekvárral vagy light joghurttal is ehetjük, nagyon finom

A Milli és a Kuntej forgalmaz 0,5%-os tejet. Ha ezzel készítjük, akkor a kalória- és zsírtartalom tovább csökkenthető.

 

Vacsora: http://shapeshifter.blog.hu/2012/05/12/kinai_piritott_teszta_430_kcal

 

- 50g durum spagetti

- 50g friss vöröshagyma

- 50g friss gomba

- 50g fagyasztott borsó

- 50g fagyasztott kukorica

- 80g csirkemell

- 3ek szójaszósz

- 1-2 gerezd fokhagyma

fűszerek: spagettihez ételízesítő, amúgy meg ízlés szerint - én speciel nem rakok rá egyebet

 

Egy lábosba engedünk vizet, szórunk bele egy kiskanál ételízesítőt és egy evőkanál szójaszószt. Nagy lángon feltesszük, és amikor forr, beletesszük a két-háromba tört spagettit. Megfőzzük, tetővel lefedjük és félretesszük.

A hagymát megpucoljuk, majd 1,5-2 centis négyzet alakú kockákra vágjuk, és lapjaira szétszedegetjük. A gombát pucoljuk (pucolva legyen 50g) és szintén nagy darabokra vágjuk fel. A csirkemellet úgyszintén. A gombát és kukoricát kimérjük egy tálkába.

Teflonedényben zsiradék hozzáadása nélkül feltesszük sülni a hagymát és a csirkemelleket. Folyamatosan forgatjuk, kavargatjuk.

Néha kóstoljunk meg egy-egy hagymát, és amikor kezd édessé válni, hozzáadjuk a gombát is. Puhulásig pirítjuk, majd hozzáöntjük a kukoricát és borsót is.Ráöntünk 1ek szójaszószt, belezúzzuk a fokhagymát és alaposan elkeverjük az egészet.

1-2 percig hagyjuk pirulni a zöldségeket, közben a spagettit hideg víz alatt fellazítjuk, hogy ne tapadjon össze.

Hozzáadjuk a spagettit a zöldségekhez, hozzáadjuk az utolsó evőkanál szójaszószt is, és néha megkevergetve 5-7 percig pirítjuk még - ki mennyire pirultan hogyan szereti.

 

430 kcal; 4g zsír; 64g CH; 38g fehérje

 

Összesen kcal: 1460

Zsír: 30 g

CH: 193 g

Fehérje: 115 g

Víz:

 

2014. január 5., vasárnap

 

Reggeli: 1 db kornspitz, 100 g csirkemellsonka, 50 g uborka

 

249 kcal, 6 g zsír, 27 g CH, 21 g fehérje

 

Tízórai: 13 szem mandula

 

81 kcal, 7 g zsír, 1 g CH, 4 g fehérje

 

Ebéd: http://shapeshifter.blog.hu/2012/04/25/csirkes_tortilla_joghurtontettel_375_kcal_tortilla_tekercs

 

- 50g diabetikus lisztkeverék

- 30ml víz

- 1 csipet só

- 7g light margarin

- késhegynyi szódabikarbóna

 

- 90g csirkemell

- 10g méz

- 30g lereszelt sárgarépa

- 50g paradicsom

- 25g jégsaláta

- 50g joghurt

- 1 gerezd fokhagyma

- édesítő

fűszerek: őrölt szerecsendió és gyömbér

 

A tészta hozzávalóit összeöntjük, gombócot gyúrunk belőle és nedves rongy alatt félretesszük fél órát pihenni

A csirkemellet felkockázom, egy pici szerecsendióval és gyömbérrel megfűszerezem

10g mézet egy csészében betesszük a mikróba 20mp-re, majd olvadtam ráöntjük a csirkemellre, és alaposan összekutyuljuk, hogy mindenhova jusson

Félretesszük a csirkét is - hadd pácolódjon egy kicsit2012-04-22 15.19.52.jpg

A joghurtot csészébe öntjük, belezúzok egy gerezd fokhagymát és ízlés szerint egy pici édesítővel varázsolom valódi öntetté

Feldarabolom a zöldségeket is, majd a tortillába valókat összekészítem, hogy a tortilla lap elkészülésekor azonnal tudjam tekerni. Így egyrészt nem szárad ki, másrészt meleg marad.

A gombócból a lehető legvékonyabb tésztát kell nyújtani - akkorát, hogy egy palacsintasütő serpenyőt betöltsön

A csirkéket olaj nélkül, teflonserpenyőben megsütöm, amíg a méz egy kicsit el nem karamellizálódik

Előmelegített palacsintasütő serpenyőben olaj nélkül megsütöm a tortilla lapot közepes lángon, ez pár percbe is telhet2012-04-22 15.20.33_1.jpg

Egy tálcára előkészítek egy kb. 25x25 centis alufóliát (ezzel fogatom majd meg a tekercset), mellé pedig bekészítem zöldségeket, húst és joghurt öntetet

Amikor elkészült a tortilla lap, a közepére felhalmozom a zöldséget és húst majd meglocsolom joghurtöntettel. Ügyeljünk rá, hogy mindenből maradjon még egy pici, és hogy ne púpozzuk túl!

A következő ábrán látható sorrendben kell összehajtogatni: először alulról felhajtjuk, majd az egyik oldalról szorosan betekerjük és körbecsavarjuk az alufóliával

A megmaradt kevéske zöldséget, husit és öntetet betöltjük a tetejére

Még melegen, azonnal fogyasztjuk

 

375 kcal; 7g zsír; 32g CH; 38g fehérje

Öntet nélkül: 342 kcal; 5g zsír; 30g CH; 36g fehérje

 

Uzsonna:

 

- 25g kukoricadara

- 125ml zsírszegény tej

- 125g zsírszegény túró

- 2db kukoricás abonett

- 1 ek fahéj, édesítő

 

25g kukoricadarából és 125ml 1,5%-os tejből nagyon sűrű tejbegrízt főzünk

Ha elkészült, akkor levesszük a tűzről, és ízlés szerint édesítjük valamilyen édesítővel (akiknek tabletta van, azok egy kanállal könnyedén porrá zúzhatják)

Jól elkeverünk benne 125g zsírszegény túrót, és a masszát hagyjuk picit hűlni

1-2db kukoricás abonettet beleteszünk egy zacskóba, és húskalapáccsal porrá őröljük

Az abonett morzsát olaj nélkül teflon/kerámia serpenyőben megpirítjuk (sűrűn kóstolgatva, mert a színe alig változik, ellenben könnyen oda tud égni)

Ha megpirult, akkor egy lapos evőkanál fahéjjal meghintjük és elkeverjük

A masszából tetszőleges méretű gombócokat gyártunk és beleforgatjuk a kukoricapanírba

 

Kb. 5-7 gombóc, összesen 301kcal, 6g zsír, 36g CH, 24g fehérje -fele

 

Vacsora: http://shapeshifter.blog.hu/2012/04/25/csirkes_tortilla_joghurtontettel_375_kcal_tortilla_tekercs

 

- 50g diabetikus lisztkeverék

- 30ml víz

- 1 csipet só

- 7g light margarin

- késhegynyi szódabikarbóna

 

- 90g csirkemell

- 10g méz

- 30g lereszelt sárgarépa

- 50g paradicsom

- 25g jégsaláta

- 50g joghurt

- 1 gerezd fokhagyma

- édesítő

fűszerek: őrölt szerecsendió és gyömbér

 

A tészta hozzávalóit összeöntjük, gombócot gyúrunk belőle és nedves rongy alatt félretesszük fél órát pihenni

A csirkemellet felkockázom, egy pici szerecsendióval és gyömbérrel megfűszerezem

10g mézet egy csészében betesszük a mikróba 20mp-re, majd olvadtam ráöntjük a csirkemellre, és alaposan összekutyuljuk, hogy mindenhova jusson

Félretesszük a csirkét is - hadd pácolódjon egy kicsit2012-04-22 15.19.52.jpg

A joghurtot csészébe öntjük, belezúzok egy gerezd fokhagymát és ízlés szerint egy pici édesítővel varázsolom valódi öntetté

Feldarabolom a zöldségeket is, majd a tortillába valókat összekészítem, hogy a tortilla lap elkészülésekor azonnal tudjam tekerni. Így egyrészt nem szárad ki, másrészt meleg marad.

A gombócból a lehető legvékonyabb tésztát kell nyújtani - akkorát, hogy egy palacsintasütő serpenyőt betöltsön

A csirkéket olaj nélkül, teflonserpenyőben megsütöm, amíg a méz egy kicsit el nem karamellizálódik

Előmelegített palacsintasütő serpenyőben olaj nélkül megsütöm a tortilla lapot közepes lángon, ez pár percbe is telhet2012-04-22 15.20.33_1.jpg

Egy tálcára előkészítek egy kb. 25x25 centis alufóliát (ezzel fogatom majd meg a tekercset), mellé pedig bekészítem zöldségeket, húst és joghurt öntetet

Amikor elkészült a tortilla lap, a közepére felhalmozom a zöldséget és húst majd meglocsolom joghurtöntettel. Ügyeljünk rá, hogy mindenből maradjon még egy pici, és hogy ne púpozzuk túl!

A következő ábrán látható sorrendben kell összehajtogatni: először alulról felhajtjuk, majd az egyik oldalról szorosan betekerjük és körbecsavarjuk az alufóliával

A megmaradt kevéske zöldséget, husit és öntetet betöltjük a tetejére

Még melegen, azonnal fogyasztjuk

 

375 kcal; 7g zsír; 32g CH; 38g fehérje

Öntet nélkül: 342 kcal; 5g zsír; 30g CH; 36g fehérje

 

Összesen kcal: 1230

Zsír: 30 g

CH: 110 g

Fehérje: 113 g

Víz:

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése