1. hét
2013. december 30., hétfő
Reggeli: http://shapeshifter.blog.hu/2012/02/08/hogyan_keszul_a_zabkasa
200 ml zsírszegény tej
víz
vanília aroma
Egy lábosba kimérsz 50g natúr (cukrozatlan és sózatlan)
zabpelyhet, egy bögrébe pedig 200ml zsírszegény tejet.
A zabpelyhet felöntöd kb 3x annyi vízzel és felteszed főni
Sűrű kevergetés közepette addig főzöd, amíg a zabpehely be
nem szívja a vizet, trutyis állagú nem kezd lenni
Hozzáöntöd a tejet és addig főzöd, amíg kb. puding sűrűségű
lesz és úgy néz ki, mint a tejberizs
Utólag édesíted - lehetőleg stevia-val
283 kcal,
Tízórai: két mandarin
79.2 kcal,
Ebéd: http://shapeshifter.blog.hu/2012/07/22/tonhalas_spagetti_359_kcal
- 1 konzerv vizes lében áztatott tonhal (65g szárazon)
- 1 gerezd fokhagyma
- 25g vöröshagyma
- 25g sűrített paradicsom
- 15g kukorica
- 60g durum spagetti
- 25g joghurt
- fűszerek ízlés szerint (Vegeta naturella mozarella
fűszert, ill. bármilyen pizza fűszerkeveréket ajánlok hozzá)
A spagettit ételízesítővel enyhén ízesített vízben felteszem
főzni - főzés közben lesem, és ha készen van, leveszem, leszűröm.
Közben a hagymát apróra vágom, a fokhagymát megpucolom, és a
sűrített paradicsomot összekeverem a tonhallal, kukoricával, fűszerekkel
Fogok egy teflon serpenyőt, felforrósítom és a hagymákat
puhára, üvegesre sütöm benne. Ha kell felöntöm vízzel, nehogy megégjenek
Ha már fonnyad, belezúzom a fokhagymát, és alaposan elkeverem
őket.
Hozzáadom a tonhalas paradicsomszószt és ráöntök fél pohár
vizet
Közepes lángon hagyom elfőni róla a vizet, majd megint
felöntöm és megint elfőzöm.
Ha kívánt sűrűségű lett a második elfőzés alatt a szósz,
akkor elzárom a tüzet, és összekeverem a tésztával.
A tetejére natúr joghurtot locsolok.
359 kcal; 1g zsír; 58g
CH; 26g fehérje
Uzsonna: Zabfalatok 3 db
171 kcal,
Vacsora: http://shapeshifter.blog.hu/2012/07/22/tonhalas_spagetti_359_kcal
- 1 konzerv vizes lében áztatott tonhal (65g szárazon)
- 1 gerezd fokhagyma
- 25g vöröshagyma
- 25g sűrített paradicsom
- 15g kukorica
- 60g durum spagetti
- 25g joghurt
- fűszerek ízlés szerint (Vegeta naturella mozarella
fűszert, ill. bármilyen pizza fűszerkeveréket ajánlok hozzá)
A spagettit ételízesítővel enyhén ízesített vízben felteszem
főzni - főzés közben lesem, és ha készen van, leveszem, leszűröm.
Közben a hagymát apróra vágom, a fokhagymát megpucolom, és a
sűrített paradicsomot összekeverem a tonhallal, kukoricával, fűszerekkel
Fogok egy teflon serpenyőt, felforrósítom és a hagymákat puhára,
üvegesre sütöm benne. Ha kell felöntöm vízzel, nehogy megégjenek
Ha már fonnyad, belezúzom a fokhagymát, és alaposan
elkeverem őket.
Hozzáadom a tonhalas paradicsomszószt és ráöntök fél pohár
vizet
Közepes lángon hagyom elfőni róla a vizet, majd megint
felöntöm és megint elfőzöm.
Ha kívánt sűrűségű lett a második elfőzés alatt a szósz,
akkor elzárom a tüzet, és összekeverem a tésztával.
A tetejére natúr joghurtot locsolok.
359 kcal; 1g zsír; 58g
CH; 26g fehérje
Összesen kcal: 1251
Zsír:
CH:
Fehérje:
Víz:
2013. december 31., kedd
Reggeli: 1 db kornspitz,
249 kcal,
Tízórai: Banán
105 kcal,
Ebéd: http://shapeshifter.blog.hu/2012/06/12/zoldborso_fozelek_csirkeporkolttel_404_kcal_tanyer
- 200g jó minőségű fagyasztott borsó
- 80ml sovány tej
- 8g tejszínes pudingpor
- 30g natúrjoghurt
HOZZÁVALÓK A PÖRKÖLTHÖZ:
- 100g csirkemell
- 50g vöröshagyma
- 1 kiskanál fűszerpaprika
- 100g hámozott paradicsom
- 80g paprika
- 1gerezd fokhagyma
PÖRKÖLT ELKÉSZÍTÉSE:
A 200g borsót öntsük fel annyi vízzel, ami éppen hogy
ellepi, kicsi édesítőt keverjünk bele és tegyük fel nagy lángon főni. Forrástól
számított 15 percig főzzük, ez alatt pedig elkészítjük a pörköltet.
A paradicsomot és paprikát apróra vágjuk. A hagymát pucoljuk
és apróra vágjuk, csipet sót szórunk rá
Beleöntjük egy lábosba és pirítani kezdjük olaj hozzáadása
nélkül. Mikor kezdene leégni, pici vizet öntünk alá és puhára főzzük - ha kell
pótoljuk a vizet.
Félrehúzzuk a tűzről, hozzáöntünk 2dl vizet, belezúzzuk az
egy gerezd fokhagymát, hozzáadjuk fűszerpaprikát és alaposan elkeverjük, majd
visszatesszük a tűzre.
Beledobjuk a paradicsomot, a paprikát és csirkemelleket,
majd az egészet addig főzzük, amíg a lé el nem párolog róla.
Ha ez megtörtént, újra felöntjük 2dl vízzel, és ismét várunk
amíg elpárolog. Ettől lesz finom sűrű a szaft. Időnként keverjük meg, nehogy
odaégjen.
Amíg ez szépen fő magában, addig bőven van idő elkészíteni a
borsófőzeléket.
ZÖLDBORSÓ ELKÉSZÍTÉSE
A 200g borsót öntsük fel annyi vízzel, ami éppen hogy
ellepi, kicsi édesítőt keverjünk bele és tegyük fel nagy lángon főni. Forrástól
számított 15 percig főzzük, ez alatt pedig elkészítjük a pörköltet.
Egy bögrébe öntsünk 1dl vizet és keverjük el benne a 8g
tejszín ízű pudingport (NE édesítsük!)
Amikor eltelt a 15 perc, vegyük kicsire a borsó alatt a
lángot és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a kikevert pudingport.
Amikor besűrűsödött, hozzáöntünk 50ml tejet, alaposan
elkeverjük vele.
5 percig közepes lángon, folyamatos keverés mellett főzzük,
majd elzárjuk a tűzhelyet és félretesszük a főzeléket 10 percre hűlni egy
kicsit
Hozzáadjuk a maradék 30ml tejet és a 30g natúr joghurtot
Kóstoljuk meg, és amennyiben szükséges, még édesíthetjük,
vagy ha túl joghurtosra sikerült akkor öntsük hozzá egy kevés tejet (20-30ml)
404 kcal; 3g zsír; 49g
CH; 42g fehérje
Csakis és kizárólag tejszínes ízű pudingporral készíthető
Joghurtnak ajánlom a Creamfields márkát, nagyon krémes,
tejföl-szerű a natúr joghurtjuk.
Uzsonna: Zabfalatok 3 db
171 kcal,
Vacsora: http://shapeshifter.blog.hu/2012/06/12/zoldborso_fozelek_csirkeporkolttel_404_kcal_tanyer
- 200g jó minőségű fagyasztott borsó
- 80ml sovány tej
- 8g tejszínes pudingpor
- 30g natúrjoghurt
HOZZÁVALÓK A PÖRKÖLTHÖZ:
- 100g csirkemell
- 50g vöröshagyma
- 1 kiskanál fűszerpaprika
- 100g hámozott paradicsom
- 80g paprika
- 1gerezd fokhagyma
PÖRKÖLT ELKÉSZÍTÉSE:
A 200g borsót öntsük fel annyi vízzel, ami éppen hogy
ellepi, kicsi édesítőt keverjünk bele és tegyük fel nagy lángon főni. Forrástól
számított 15 percig főzzük, ez alatt pedig elkészítjük a pörköltet.
A paradicsomot és paprikát apróra vágjuk. A hagymát pucoljuk
és apróra vágjuk, csipet sót szórunk rá
Beleöntjük egy lábosba és pirítani kezdjük olaj hozzáadása
nélkül. Mikor kezdene leégni, pici vizet öntünk alá és puhára főzzük - ha kell
pótoljuk a vizet.
Félrehúzzuk a tűzről, hozzáöntünk 2dl vizet, belezúzzuk az
egy gerezd fokhagymát, hozzáadjuk fűszerpaprikát és alaposan elkeverjük, majd
visszatesszük a tűzre.
Beledobjuk a paradicsomot, a paprikát és csirkemelleket,
majd az egészet addig főzzük, amíg a lé el nem párolog róla.
Ha ez megtörtént, újra felöntjük 2dl vízzel, és ismét várunk
amíg elpárolog. Ettől lesz finom sűrű a szaft. Időnként keverjük meg, nehogy
odaégjen.
Amíg ez szépen fő magában, addig bőven van idő elkészíteni a
borsófőzeléket.
ZÖLDBORSÓ ELKÉSZÍTÉSE
A 200g borsót öntsük fel annyi vízzel, ami éppen hogy
ellepi, kicsi édesítőt keverjünk bele és tegyük fel nagy lángon főni. Forrástól
számított 15 percig főzzük, ez alatt pedig elkészítjük a pörköltet.
Egy bögrébe öntsünk 1dl vizet és keverjük el benne a 8g
tejszín ízű pudingport (NE édesítsük!)
Amikor eltelt a 15 perc, vegyük kicsire a borsó alatt a
lángot és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a kikevert pudingport.
Amikor besűrűsödött, hozzáöntünk 50ml tejet, alaposan
elkeverjük vele.
5 percig közepes lángon, folyamatos keverés mellett főzzük,
majd elzárjuk a tűzhelyet és félretesszük a főzeléket 10 percre hűlni egy
kicsit
Hozzáadjuk a maradék 30ml tejet és a 30g natúr joghurtot
Kóstoljuk meg, és amennyiben szükséges, még édesíthetjük,
vagy ha túl joghurtosra sikerült akkor öntsük hozzá egy kevés tejet (20-30ml)
404 kcal; 3g zsír; 49g
CH; 42g fehérje
Csakis és kizárólag tejszínes ízű pudingporral készíthető
Joghurtnak ajánlom a Creamfields márkát, nagyon krémes,
tejföl-szerű a natúr joghurtjuk.
Összesen kcal: 1333
Zsír:
CH:
Fehérje:
Víz:
2014. január 1.,
szerda
Reggeli: 1 kornspitz, 0,5 doboz cc,
228 kcal,
Tízórai: 2 kiwi
68 kcal,
Ebéd: http://www.nosalty.hu/recept/pasifogo-lencses-csirke
v
v
v
3 db vöröshagyma
v
só
v
bors
v
babérlevél
v
édes-nemes fűszerpaprika
v
v
olívaolaj
A csirkemellet szeleteljük fel. A
mexikói alapporral fűszerezzük be a csirkét. A hagymát vágjuk félbe, majd
karikára. A lencséről öntsük le a levét. A csirkét süssük elő serpenyőben. Rakjuk
a tepsibe a hagyma felét, fűszerezzük. Rá a lencse, ismét fűszerezés és a
babérlevél. Ismét hagyma következik,
végül a csirkemellszeletek. Sütőben süssük készre.
101.04 kcal,
Uszonna:
Vacsi: http://www.nosalty.hu/recept/pasifogo-lencses-csirke
v
v
v
3 db vöröshagyma
v
só
v
bors
v
babérlevél
v
édes-nemes fűszerpaprika
v
v
olívaolaj
A csirkemellet szeleteljük fel. A
mexikói alapporral fűszerezzük be a csirkét. A hagymát vágjuk félbe, majd
karikára. A lencséről öntsük le a levét. A csirkét süssük elő serpenyőben. Rakjuk
a tepsibe a hagyma felét, fűszerezzük. Rá a lencse, ismét fűszerezés és a
babérlevél. Ismét hagyma következik,
végül a csirkemellszeletek. Sütőben süssük készre.
101.04 kcal,
Összesen kcal: 902+uzsi
Zsír: 14,4 g+uzsi
CH: 93,94 g+uzsi
Fehérje:
Víz:
2014. január 2.,
csütörtök
Reggeli: 1 kornspitz, 0,5 doboz cc,
228 kcal,
Tízórai: Fehérje
113 kcal,
Ebéd: http://shapeshifter.blog.hu/2012/02/20/sonkas-mozzarellas_csirkemell
- 200g csirkemell
- 37g (6db) selyemsonka
- 30g (3db) light mozzarella lap
- sültcsirke fűszersó (lehetőleg aromáktól és ízfokozóktól
mentes)
- negyed pohár víz
- néhány fogpiszkáló
A 200g csirkemellet 3 vékony szeletre vágjuk és
kiklopfoljuk. A mozzarella lapokat ketté vágjuk.
Mindkét oldalát fűszerezzük, ráhelyezünk 2 szelet sonkát és
2 fél szelet light mozzarellát.
Az egészet jó szorosan betekerjük és fogpiszkálóval
megtűzzük.
Egy tűzálló tálba beleöntünk egy kis vizet (kb. fél ujjnyi
vastagon álljon), és beletesszük a tekercseket. A tetejét megszórjuk még egy
kevés sültcsirke fűszerrel. Lefedjük.
Sütőben (nem muszáj előmelegíteni) 200 fokon vagy 6-os
fokozaton 10 percig sütjük, míg szépen át nem sül az egész, majd levesszük a
fedőt és még újabb 5-10 percen keresztül hagyjuk a húsokat megpirulni.
Nem kell félni, a sajt nem folyik szét totálisan, ki lehet
majd szépen emelni.
326kcal; 7g zsír; 2g
CH; 64g fehérje
Köretnek ajánlok mellé salátát egy kevés (20-30g körül)
barnarizzsel. Vagy csak simán salátát, de ez esetben mehet négy tekercs is
akár.
33 kcal,
Uzsonna:
Vacsora: http://shapeshifter.blog.hu/2012/02/20/sonkas-mozzarellas_csirkemell
- 200g csirkemell
- 37g (6db) selyemsonka
- 30g (3db) light mozzarella lap
- sültcsirke fűszersó (lehetőleg aromáktól és ízfokozóktól
mentes)
- negyed pohár víz
- néhány fogpiszkáló
A 200g csirkemellet 3 vékony szeletre vágjuk és
kiklopfoljuk. A mozzarella lapokat ketté vágjuk.
Mindkét oldalát fűszerezzük, ráhelyezünk 2 szelet sonkát és
2 fél szelet light mozzarellát.
Az egészet jó szorosan betekerjük és fogpiszkálóval
megtűzzük.
Egy tűzálló tálba beleöntünk egy kis vizet (kb. fél ujjnyi
vastagon álljon), és beletesszük a tekercseket. A tetejét megszórjuk még egy
kevés sültcsirke fűszerrel. Lefedjük.
Sütőben (nem muszáj előmelegíteni) 200 fokon vagy 6-os
fokozaton 10 percig sütjük, míg szépen át nem sül az egész, majd levesszük a
fedőt és még újabb 5-10 percen keresztül hagyjuk a húsokat megpirulni.
Nem kell félni, a sajt nem folyik szét totálisan, ki lehet
majd szépen emelni.
326kcal; 7g zsír; 2g
CH; 64g fehérje
33 kcal,
Összesen kcal: 1059 + uzsi, sali
Zsír:
CH:
Fehérje:
Víz:
2014. január 3.,
péntek
Reggeli: Spar natúr joghurt,
206 kcal,
Tízórai: Banán
105 kcal,
Ebéd: http://www.nosalty.hu/recept/baconbe-tekert-mozzarella
v 20
dkg mozzarella (light)
v 20
dkg bacon (szeletelt)
v 1
teáskanál olívaolaj
v oregánó
ízlés szerint (elhagyható)
v bors
ízlés szerint (elhagyható)
A mozzarellákat négy-négy cikkre vágjuk, és egyesével
beletekerjük a baconbe, fűszerezzük.
Felmelegítjük az olajat egy serpenyőben és négyesével
megsütjük a tekercseket.
Melegen tálaljuk.
341.19 kcal,
Uzsonna:
Vacsora: http://www.nosalty.hu/recept/baconbe-tekert-mozzarella
v 20
dkg mozzarella (light)
v 20
dkg bacon (szeletelt)
v 1
teáskanál olívaolaj
v oregánó
ízlés szerint (elhagyható)
v bors
ízlés szerint (elhagyható)
A mozzarellákat négy-négy cikkre vágjuk, és egyesével
beletekerjük a baconbe, fűszerezzük.
Felmelegítjük az olajat egy serpenyőben és négyesével
megsütjük a tekercseket.
Melegen tálaljuk.
341.19 kcal,
Összesen kcal: 993 + uzsi, sali
Zsír:
CH:
Fehérje:
Víz:
2014. január 4.,
szombat
Reggeli: 2 db tojás, 1 kornspitz, 3 db paradicsom
359 kcal,
Tízórai: Almás fahéjas jogobella light
90 kcal,
Ebéd: http://shapeshifter.blog.hu/2012/05/12/kinai_piritott_teszta_430_kcal
- 50g durum spagetti
- 50g friss vöröshagyma
- 50g friss gomba
- 50g fagyasztott borsó
- 50g fagyasztott kukorica
- 80g csirkemell
- 3ek szójaszósz
- 1-2 gerezd fokhagyma
fűszerek: spagettihez ételízesítő, amúgy meg ízlés szerint -
én speciel nem rakok rá egyebet
Egy lábosba engedünk vizet, szórunk bele egy kiskanál
ételízesítőt és egy evőkanál szójaszószt. Nagy lángon feltesszük, és amikor
forr, beletesszük a két-háromba tört spagettit. Megfőzzük, tetővel lefedjük és
félretesszük.
A hagymát megpucoljuk, majd 1,5-2 centis négyzet alakú
kockákra vágjuk, és lapjaira szétszedegetjük. A gombát pucoljuk (pucolva legyen
50g) és szintén nagy darabokra vágjuk fel. A csirkemellet úgyszintén. A gombát
és kukoricát kimérjük egy tálkába.
Teflonedényben zsiradék hozzáadása nélkül feltesszük sülni a
hagymát és a csirkemelleket. Folyamatosan forgatjuk, kavargatjuk.
Néha kóstoljunk meg egy-egy hagymát, és amikor kezd édessé
válni, hozzáadjuk a gombát is. Puhulásig pirítjuk, majd hozzáöntjük a kukoricát
és borsót is.Ráöntünk 1ek szójaszószt, belezúzzuk a fokhagymát és alaposan
elkeverjük az egészet.
1-2 percig hagyjuk pirulni a zöldségeket, közben a spagettit
hideg víz alatt fellazítjuk, hogy ne tapadjon össze.
Hozzáadjuk a spagettit a zöldségekhez, hozzáadjuk az utolsó
evőkanál szójaszószt is, és néha megkevergetve 5-7 percig pirítjuk még - ki
mennyire pirultan hogyan szereti.
430 kcal; 4g zsír; 64g
CH; 38g fehérje
Uzsonna: http://shapeshifter.blog.hu/2012/02/13/recept_dietas_turogomboc_marpedig
- 25g kukoricadara
- 125ml zsírszegény tej
- 125g zsírszegény túró
- 2db kukoricás abonett
- 1 ek fahéj, édesítő
25g kukoricadarából és 125ml 1,5%-os tejből nagyon sűrű
tejbegrízt főzünk
Ha elkészült, akkor levesszük a tűzről, és ízlés szerint
édesítjük valamilyen édesítővel (akiknek tabletta van, azok egy kanállal
könnyedén porrá zúzhatják)
Jól elkeverünk benne 125g zsírszegény túrót, és a masszát
hagyjuk picit hűlni
1-2db kukoricás abonettet beleteszünk egy zacskóba, és
húskalapáccsal porrá őröljük
Az abonett morzsát olaj nélkül teflon/kerámia serpenyőben
megpirítjuk (sűrűn kóstolgatva, mert a színe alig változik, ellenben könnyen
oda tud égni)
Ha megpirult, akkor egy lapos evőkanál fahéjjal meghintjük
és elkeverjük
A masszából tetszőleges méretű gombócokat gyártunk és
beleforgatjuk a kukoricapanírba
Kb. 5-7 gombóc,
összesen 301kcal, 6g zsír, 36g CH, 24g fehérje - felét
Ha mindenképp tejfölös jellegű öntetet akarunk, akkor már
inkább (lehetőleg light) natúr joghurtot keverjünk ki tetszőleges édesítővel
Diabetikus lekvárral vagy light joghurttal is ehetjük,
nagyon finom
A Milli és a Kuntej forgalmaz 0,5%-os tejet. Ha ezzel
készítjük, akkor a kalória- és zsírtartalom tovább csökkenthető.
Vacsora: http://shapeshifter.blog.hu/2012/05/12/kinai_piritott_teszta_430_kcal
- 50g durum spagetti
- 50g friss vöröshagyma
- 50g friss gomba
- 50g fagyasztott borsó
- 50g fagyasztott kukorica
- 80g csirkemell
- 3ek szójaszósz
- 1-2 gerezd fokhagyma
fűszerek: spagettihez ételízesítő, amúgy meg ízlés szerint -
én speciel nem rakok rá egyebet
Egy lábosba engedünk vizet, szórunk bele egy kiskanál
ételízesítőt és egy evőkanál szójaszószt. Nagy lángon feltesszük, és amikor
forr, beletesszük a két-háromba tört spagettit. Megfőzzük, tetővel lefedjük és
félretesszük.
A hagymát megpucoljuk, majd 1,5-2 centis négyzet alakú
kockákra vágjuk, és lapjaira szétszedegetjük. A gombát pucoljuk (pucolva legyen
50g) és szintén nagy darabokra vágjuk fel. A csirkemellet úgyszintén. A gombát
és kukoricát kimérjük egy tálkába.
Teflonedényben zsiradék hozzáadása nélkül feltesszük sülni a
hagymát és a csirkemelleket. Folyamatosan forgatjuk, kavargatjuk.
Néha kóstoljunk meg egy-egy hagymát, és amikor kezd édessé
válni, hozzáadjuk a gombát is. Puhulásig pirítjuk, majd hozzáöntjük a kukoricát
és borsót is.Ráöntünk 1ek szójaszószt, belezúzzuk a fokhagymát és alaposan
elkeverjük az egészet.
1-2 percig hagyjuk pirulni a zöldségeket, közben a spagettit
hideg víz alatt fellazítjuk, hogy ne tapadjon össze.
Hozzáadjuk a spagettit a zöldségekhez, hozzáadjuk az utolsó
evőkanál szójaszószt is, és néha megkevergetve 5-7 percig pirítjuk még - ki
mennyire pirultan hogyan szereti.
430 kcal; 4g zsír; 64g
CH; 38g fehérje
Összesen kcal: 1460
Zsír:
CH:
Fehérje:
Víz:
2014. január 5.,
vasárnap
Reggeli: 1 db kornspitz,
249 kcal,
Tízórai: 13 szem mandula
81 kcal,
Ebéd: http://shapeshifter.blog.hu/2012/04/25/csirkes_tortilla_joghurtontettel_375_kcal_tortilla_tekercs
- 50g diabetikus lisztkeverék
- 30ml víz
- 1 csipet só
- 7g light margarin
- késhegynyi szódabikarbóna
- 90g csirkemell
- 10g méz
- 30g lereszelt sárgarépa
- 50g paradicsom
- 25g jégsaláta
- 50g joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- édesítő
fűszerek: őrölt szerecsendió és gyömbér
A tészta hozzávalóit összeöntjük, gombócot gyúrunk belőle és
nedves rongy alatt félretesszük fél órát pihenni
A csirkemellet felkockázom, egy pici szerecsendióval és
gyömbérrel megfűszerezem
10g mézet egy csészében betesszük a mikróba 20mp-re, majd
olvadtam ráöntjük a csirkemellre, és alaposan összekutyuljuk, hogy mindenhova
jusson
Félretesszük a csirkét is - hadd pácolódjon egy
kicsit2012-04-22 15.19.52.jpg
A joghurtot csészébe öntjük, belezúzok egy gerezd fokhagymát
és ízlés szerint egy pici édesítővel varázsolom valódi öntetté
Feldarabolom a zöldségeket is, majd a tortillába valókat
összekészítem, hogy a tortilla lap elkészülésekor azonnal tudjam tekerni. Így
egyrészt nem szárad ki, másrészt meleg marad.
A gombócból a lehető legvékonyabb tésztát kell nyújtani -
akkorát, hogy egy palacsintasütő serpenyőt betöltsön
A csirkéket olaj nélkül, teflonserpenyőben megsütöm, amíg a
méz egy kicsit el nem karamellizálódik
Előmelegített palacsintasütő serpenyőben olaj nélkül
megsütöm a tortilla lapot közepes lángon, ez pár percbe is telhet2012-04-22
15.20.33_1.jpg
Egy tálcára előkészítek egy kb. 25x25 centis alufóliát
(ezzel fogatom majd meg a tekercset), mellé pedig bekészítem zöldségeket, húst
és joghurt öntetet
Amikor elkészült a tortilla lap, a közepére felhalmozom a
zöldséget és húst majd meglocsolom joghurtöntettel. Ügyeljünk rá, hogy
mindenből maradjon még egy pici, és hogy ne púpozzuk túl!
A következő ábrán látható sorrendben kell összehajtogatni:
először alulról felhajtjuk, majd az egyik oldalról szorosan betekerjük és
körbecsavarjuk az alufóliával
A megmaradt kevéske zöldséget, husit és öntetet betöltjük a
tetejére
Még melegen, azonnal fogyasztjuk
375 kcal; 7g zsír; 32g
CH; 38g fehérje
Öntet nélkül: 342
kcal; 5g zsír; 30g CH; 36g fehérje
Uzsonna:
- 25g kukoricadara
- 125ml zsírszegény tej
- 125g zsírszegény túró
- 2db kukoricás abonett
- 1 ek fahéj, édesítő
25g kukoricadarából és 125ml 1,5%-os tejből nagyon sűrű
tejbegrízt főzünk
Ha elkészült, akkor levesszük a tűzről, és ízlés szerint
édesítjük valamilyen édesítővel (akiknek tabletta van, azok egy kanállal
könnyedén porrá zúzhatják)
Jól elkeverünk benne 125g zsírszegény túrót, és a masszát
hagyjuk picit hűlni
1-2db kukoricás abonettet beleteszünk egy zacskóba, és
húskalapáccsal porrá őröljük
Az abonett morzsát olaj nélkül teflon/kerámia serpenyőben
megpirítjuk (sűrűn kóstolgatva, mert a színe alig változik, ellenben könnyen
oda tud égni)
Ha megpirult, akkor egy lapos evőkanál fahéjjal meghintjük
és elkeverjük
A masszából tetszőleges méretű gombócokat gyártunk és
beleforgatjuk a kukoricapanírba
Kb. 5-7 gombóc,
összesen 301kcal, 6g zsír, 36g CH, 24g fehérje -fele
Vacsora: http://shapeshifter.blog.hu/2012/04/25/csirkes_tortilla_joghurtontettel_375_kcal_tortilla_tekercs
- 50g diabetikus lisztkeverék
- 30ml víz
- 1 csipet só
- 7g light margarin
- késhegynyi szódabikarbóna
- 90g csirkemell
- 10g méz
- 30g lereszelt sárgarépa
- 50g paradicsom
- 25g jégsaláta
- 50g joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- édesítő
fűszerek: őrölt szerecsendió és gyömbér
A tészta hozzávalóit összeöntjük, gombócot gyúrunk belőle és
nedves rongy alatt félretesszük fél órát pihenni
A csirkemellet felkockázom, egy pici szerecsendióval és
gyömbérrel megfűszerezem
10g mézet egy csészében betesszük a mikróba 20mp-re, majd
olvadtam ráöntjük a csirkemellre, és alaposan összekutyuljuk, hogy mindenhova
jusson
Félretesszük a csirkét is - hadd pácolódjon egy
kicsit2012-04-22 15.19.52.jpg
A joghurtot csészébe öntjük, belezúzok egy gerezd fokhagymát
és ízlés szerint egy pici édesítővel varázsolom valódi öntetté
Feldarabolom a zöldségeket is, majd a tortillába valókat
összekészítem, hogy a tortilla lap elkészülésekor azonnal tudjam tekerni. Így
egyrészt nem szárad ki, másrészt meleg marad.
A gombócból a lehető legvékonyabb tésztát kell nyújtani -
akkorát, hogy egy palacsintasütő serpenyőt betöltsön
A csirkéket olaj nélkül, teflonserpenyőben megsütöm, amíg a
méz egy kicsit el nem karamellizálódik
Előmelegített palacsintasütő serpenyőben olaj nélkül
megsütöm a tortilla lapot közepes lángon, ez pár percbe is telhet2012-04-22
15.20.33_1.jpg
Egy tálcára előkészítek egy kb. 25x25 centis alufóliát
(ezzel fogatom majd meg a tekercset), mellé pedig bekészítem zöldségeket, húst
és joghurt öntetet
Amikor elkészült a tortilla lap, a közepére felhalmozom a
zöldséget és húst majd meglocsolom joghurtöntettel. Ügyeljünk rá, hogy
mindenből maradjon még egy pici, és hogy ne púpozzuk túl!
A következő ábrán látható sorrendben kell összehajtogatni:
először alulról felhajtjuk, majd az egyik oldalról szorosan betekerjük és
körbecsavarjuk az alufóliával
A megmaradt kevéske zöldséget, husit és öntetet betöltjük a
tetejére
Még melegen, azonnal fogyasztjuk
375 kcal; 7g zsír; 32g
CH; 38g fehérje
Öntet nélkül: 342
kcal; 5g zsír; 30g CH; 36g fehérje
Összesen kcal: 1230
Zsír:
CH:
Fehérje:
Víz:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése